Minulla oli jäänyt sarjalippuvihkooni yksi edestakainen junamatka tekemättä Sastamalaan. Inka ei ole ollut koskaan junassa, joten päätin lähteä päiväretkelle Inkan kanssa. Hypättiin puoli yhdentoista junaan. Inka ei kauheasti junamatkasta pitänyt. Sydän jyskytti hurjasti ja kaikki uudet äänet saivat korvat hörölleen. Matka kesti puoli tuntia ja perillä oli kova kiire kakalle.


Tuonne päin se konnari meni.

Kävelimme rauhalliseen tahtiin läpi vilkkaan Sastamalan pääkadun. Päämääränä oli Eläintarvikekauppa Haukkis. Tarkoitus oli ostaa naksutin, mutta heiltä ei sopivaa löytynyt. Lähdimme takaisin samaa katua pitkin. Matkalla pysähdyttiin jäätelölle. Minä söin jäätelön ja Inka seurasi liikenteen vilskettä. Seuraava pysähdyspaikka oli Vammaskosken sillan pielessä. Siinä me istuskeltiin ja minä ihailin rannan toisella puolella olevaa upeaa kaksitornista Tyrvään kirkkoa.


Inka seuraa ohikulkijoita Vammaskosken sillan juurella.


Mihinkähän tuo silta veisi?

Matka jatkui rautatieasemalle. Asemalla Inka katseli hieman hermostuneen näköisenä ympärilleen, "Ei kai vaan olla menossa junaan taas?". Rauhallisesti junaa kuitenkin odoteltiin ja junamatkakin sujui aavistuksen paremmin. Inka uskalsi jopa liikkua junassa hieman kotimatkalla. Mukava päiväretki tuli tehtyä - reissun voisi jopa tehdä uudelleen joskus ;)


Inka odottelee rauhassa junaa.